ΕΣΠΑ 2014-2020 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΕΣΠΑ 2014-2020 TUV

Εκστρατεία 2020 – 2022: Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας – Μειώστε την καταπόνησηBy
Galanosengineering
29 Δεκ 20
0
comment
Εκστρατεία 2020 – 2022: Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας – Μειώστε την καταπόνηση

Η εκστρατεία 2020 – 2022: Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας — Μειώστε την καταπόνηση ξεκίνησε επίσημα στις 12/10/2020 και έχει ως βασικό θέμα την πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων (ΜΣΠ) που συνδέονται με την εργασία.

Στην Ευρώπη, οι μυοσκελετικές παθήσεις εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα υγείας που συνδέονται με την εργασία. Συγκεκριμένες στάσεις του σώματος, έκθεση σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή σε στάσεις που προκαλούν κούραση ή πόνο, μεταφορά ή μετακίνηση βαρέων φορτίων αποτελούν στο σύνολό τους πολύ συνηθισμένους παράγοντες κινδύνου που μπορούν να προκαλέσουν μυοσκελετικές παθήσεις.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περίπου τρεις στους πέντε εργαζομένους πάσχουν από μυοσκελετικές διαταραχές (ΜΣΔ) παρά την ύπαρξη νομοθεσίας και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην πρόληψή τους. Οι μυοσκελετικές διαταραχές παραμένουν το συχνότερα αναφερθέν πρόβλημα υγείας που συνδέεται με την εργασία στην Ευρώπη, το οποίο επηρεάζει τους εργαζομένους σε όλες τις θέσεις εργασίας και σε όλους τους τομείς.

Οι πιο συνηθισμένες ΜΣΠ που σχετίζονται με την εργασία είναι η οσφυαλγία και οι μυϊκοί πόνοι στα άνω άκρα του σώματος. Φυσικοί,, οργανωτικοί, ψυχοκοινωνικοί και προσωπικοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην εκδήλωση αυτών των διαταραχών

Στο πλαίσιο της εκστρατείας θα εξεταστούν διεξοδικά οι αιτίες αυτού του χρόνιου προβλήματοςΟ σκοπός είναι να διαδοθούν πληροφορίες υψηλής ποιότητας για το ζήτημα αυτό, να προωθηθεί μια ενιαία προσέγγιση για τη διαχείριση του προβλήματος και να προσφερθούν πρακτικά εργαλεία και λύσεις που θα είναι χρήσιμα για τους χώρους εργασίας.

 

LINK https://healthy-workplaces.eu/el