ΕΣΠΑ 2014-2020 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΕΣΠΑ 2014-2020 TUV

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην ΕργασίαBy
Galanosengineering
28 Απρίλιος 22
0
comment
Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Με ένα ιδιαίτερο μήνυμα, όπως η συμμετοχή και ο κοινωνικός διάλογος παράγοντες δημιουργίας μιας θετικής κουλτούρας ασφάλειας και υγείας, γιορτάζεται φέτος η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία. Η ημέρα καθιερώθηκε από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) με στόχο την προώθηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας – ΕΛΙΝΥΑΕ, ως κύριος φορέας συγκέντρωσης και διάχυσης γνώσης για την Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία (ΕΑΥ) στην Ελλάδα, συμμετέχει στον εορτασμό παράλληλα με τη συμπλήρωση των 30 χρόνων του.

Η κ. Ρένα Μπαρδάνη, Πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ, δήλωσε για την Ημέρα:

«Οι ιδιαίτερες συνθήκες των τελευταίων ετών μας έκαναν να συνειδητοποιήσουμε πιο πολύ από ποτέ ότι τα θέματα της Επαγγελματικής Ασφάλειας και Υγείας είναι ιδιαίτερα δυναμικά και απαιτούν συνεχή παρακολούθηση και διορατικότητα. Μια θετική νοοτροπία πρόληψης στα θέματα αυτά ισχυροποιεί το δικαίωμα σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον και εκτιμάται και προωθείται, τόσο από τους εργοδότες όσο και από τους εργαζόμενους. Έτσι, μέσω της ουσιαστικής συμμετοχής όλων των μερών, επιτυγχάνεται μια συνεχής βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Φέτος, το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία δικαιώνει και παράλληλα ανατροφοδοτεί την κοινή πρωτοβουλία και αποδεικνύει την διορατικότητα των εθνικών κοινωνικών εταίρων. Το ΕΛΙΝΥΑΕ, ως ο κοινός τους φορέας, εκφράζει τη συνεργασία αυτή και προάγει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου πλαισίου πρόληψης και διαρκούς βελτίωσης των συνθηκών εργασίας».

Με αφορμή την Ημέρα και τη συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας του Ινστιτούτου, το περιοδικό του ΕΛΙΝΥΑΕ «Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας» φιλοξενεί τοποθετήσεις – απόψεις των Προέδρων των φορέων που το αποτελούν, της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ. Οι κ.κ. Γιάννης Παναγόπουλος, Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Γεώργιος. Καβαθάς, Γεώργιος Καρανίκας και Γιάννης Ρέτσος μιλούν για την Επαγγελματική Υγεία και Ασφάλεια ως διαδικασία διαλόγου και σύγκλισης μεταξύ επιχειρήσεων και εργαζόμενων και μοιράστηκαν μαζί μας προβληματισμούς, αλλά και δυνατότητες συνεργειών με κοινό στόχο.

Πληροφορίες και υλικό για την Ημέρα εδώ

Διαβάστε το περιοδικό με τις απόψεις των Προέδρων των φορέων εδώ

Πηγή: insuranceworld.gr