ΕΣΠΑ 2014-2020 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΕΣΠΑ 2014-2020 TUV

5 Προγράμματα – Παρεμβάσεις με στόχο την Επιδότηση ή την Παροχή Κινήτρων για Εξοικονόμηση Ενέργειας



By
Galanosengineering
07 Ιούνιος 22
0
comment
5 Προγράμματα – Παρεμβάσεις με στόχο την Επιδότηση ή την Παροχή Κινήτρων για Εξοικονόμηση Ενέργειας

Συνολικά πέντε προγράμματα – παρεμβάσεις με στόχο την επιδότηση ή την παροχή κινήτρων για εξοικονόμηση ενέργειας περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο που πρόκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΛΙΩΝ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ” Αφορά στην αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του Ιουνίου και εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει ένα μέσο νοικοκυριό να εξοικονομήσει περί τις 1000 κιλοβατώρες ετησίως περίπου 25% της συνολικής ετήσιας κατανάλωσης, με μείωση από 150 έως 300 ευρώ ετησίως.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΗΛΕΚΤΡΑ” Αφορά σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια του Δημοσίου. Εκτιμάται ότι θα ανακαινιστούν ενεργειακά τουλάχιστον 500 κτίρια του Δημοσίου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ” Αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση χιλιάδων επιχειρήσεων, με έμφαση στις μικρομεσαίες. Το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ξεχωριστό προϋπολογισμό ύψους 100 εκατ. ευρώ για την εξοικονόμηση ενέργειας στον τουριστικό κλάδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ” Αφορά σε οικιακά συστήματα για παραγωγή ενέργειας που εγχέεται στο δίκτυο με μέγιστη διάρκεια της σύμβασης τα 20 έτη και με μέγιστη ισχύ τα 6KWp. Το ποσό της αμοιβής για την παραγόμενη ενέργεια θα είναι 87€/MWh.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ” & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ” (NET METERING) Αφορά στην μείωση του ενεργειακού κόστους και προωθείται η αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό. Για το σκοπό αυτό ο ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιήσει μελέτη για να βρεθεί και να δεσμευτεί στο δίκτυο χώρος που θα επιμεριστεί σε 4 κατηγορίες: ανεξάρτητους παραγωγούς, μεταποίηση και βιομηχανία, νοικοκυριά και αγρότες. Τέλος, αναμένεται πρόγραμμα με ποσοστό επιδότησης 40% για τις επιχειρήσεις προκειμένου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στις στέγες ή σε άλλους χώρους.

 

Διαβάστε το pdf εδώ

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ