ΕΣΠΑ 2014-2020 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ ΕΣΠΑ 2014-2020 TUV

Νέο Εξοικονομώ: Διορθώθηκε ο οδηγός • Δεκτές οι αιτήσεις για νεοαποκτηθείσες κατοικίεςBy
Galanosengineering
12 Νοε 21
0
comment
Νέο Εξοικονομώ: Διορθώθηκε ο οδηγός • Δεκτές οι αιτήσεις για νεοαποκτηθείσες κατοικίες

Σε συνέχεια του θόρυβου που προκλήθηκε από την αιφνιδιαστική τροποποίηση του οδηγού του “Νέου Εξοικονομώ” σε σύγκριση με το κείμενο της προδημοσίευσης, αναφορικά με τον αποκλεισμό κατοικιων που απέκτησαν εμπράγματο δικαίωμα μετά από την 31/12/2020, σήμερα διορθώθηκε το σχετικό αρχείο του οδηγού που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του προγράμματος.

Την αιφνιδιαστική αλλαγή που απέκλειε τη δυνατότητα υπαγωγής σε νεοαποκτηθείσες κατοικίες, ανέδειξε με δημοσίευση του το B2Green πριν 10 μέρες και μέσα σε λίγες μέρες, το θέμα πήρε ακόμα μεγαλύτερη έκταση, μέσα από τις δημοσιεύσεις που ακολούθησαν από άλλα ενημερωτικά μέσα. Ήδη, από τις 06 Νοεμβρίου, στο B2Green είχαμε ενημερώσει πως αναμένονται εξελίξεις στο θέμα (στο άρθρο μας με τους συγκριτικούς πίνακες των διορθώσεων στα όρια επιλέξιμων δαπανών των παρεμβάσεων), οι οποίες ενισχύθηκαν με σημερινό δημοσίευμα και πλέον επιβεβαιώθηκαν με τη διόρθωση στο πρώτο από τα τρία αρχεία που έχουν αναρτηθεί στην ενότητα του Οδηγού & των Παραρτημάτων, στην επίσημη σελίδα του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, στην ενότητα “Ωφελούμενοι – Αιτήσεις – Εισοδηματικές Κατηγορίες – Επιχορήγηση”, έχει πραγματοποιηθεί η εξής διόρθωση:

ΔΕΝ Γίνεται δεκτή αίτηση ενεργειακής αναβάθμισης σε κατοικία, της οποίας το εμπράγματο δικαίωμα αποκτήθηκε μετά από την 31/12/2020 (πρόσφατη απόκτηση ακινήτου).

Αν και δεν έχουν προστεθεί διευκρινίσεις αναφορικά με επιπλέον έγγραφες δεσμεύσεις για τις νεοαποκτηθείσες κατοικίες, υπενθυμίζουμε πως στο κείμενο της προδημοσίευσης του οδηγού, η σχετική πρόβλεψη ανέφερε:

Εάν η κατοικία έχει αποκτηθεί κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος (πρόσφατη απόκτηση ακινήτου), θα ζητηθεί έγγραφη δέσμευση για την κύρια χρήση της κατοικίας.

Είμαστε πλέον σε αναμονή διευκρινίσεων έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους για την κατάθεση των απαιτούμενων εγγράφων κατά περίπτωση.

Πηγή: news.b2green.gr